Bilder fra mitt liv

Spam-mannen

I blokken hvor jeg bor er det et postkassestativ, under dette stativet står det en rullator, denne rullatoren har en eier, en hyggelig eldre dame som sjeldent kommer seg ut om dagene.

De øvrige beboerne i blokken har ikke rullator, men de fleste har disse flotte klistremerkene på postkassen sin hvor det står "uadressert reklame - nei takk". Et slikt klistremerke er en mager trøst når man ikke har sin egen rullator og det er derfor viktigere enn noen gang at dette klistremerket blir respektert.

I det norske postvesen jobber det en og annen rebell som ikke spiller etter de samme regler som oss andre, disse anarkistene leverer av og til reklame i postkassen selv om klistremerket står fast på sitt og takker nei hver gang.

Hva skal en stakkars blokkbeboer gjøre når man ikke har rullator, og "uadressert reklame - nei takk"-klistremerket ikke blir respektert? Jo da legger man bare reklamen sin oppå rullatoren som allerede står i gangen, så går vel gamla til nærmeste papirkontainer og kaster denne skjiten for dem. Hun er tross alt ikke i arbeid og må derfor bidra til samfunnet på de måtene hun kan.

Et vanlig menneske som observerte denne uretten som blir påført den stakkars gamle damen, kun fordi hun er eieren av en rullator ville kanskje nøyet seg med å kaste reklamen i søppla, men ikke denne hverdagshelten nei. Jeg følte det var på tide at noen tok affære og lærte skurkene med de fine klistremerkene hvor det står "uadressert reklame - nei takk" en liten lekse.

Her en morgen lå det flere reklameaviser på trappen og jeg viste at frøken fortuna endelig har bydd opp til dans. Avisene ble merket og plassert i postkassene til et begrenset utvalg misstenkte. Fellen var satt, nå var det bare å vente.

Det tok ikke mange timer før gamla med rullatoren hadde fått dagens første oppgave, her var det en reklameavis som skulle leveres i de store blå kontainerne nedi gata. Heldigvis var jeg forberedt og før noen skrøpelige pensjonister gikk til verks var avisen hentet inn og plassert tilbake i tilhørende postkasse, som forsåvidt tilhører et sprekt og raskt menneske som går på jobb hver dag. Som vinneren av dagens konkurranse ble også en ekstra avis lagt med.

Neste morgen har vår kjære anti-helt igjen tømt postkassen som er ettertrykkelig merket med "uadressert reklame - nei takk" og gamla med rullator har nå to aviser som skal rulles ned gaten. Igjen blir det tatt affære av helten i vår historie og avisene puttes tilbake i postkassen de hører hjemme i, også denne gang med en ekstra bonusavis.

Det har nå gått et par dager og postkassen merket "uadressert reklame - nei takk" er til en hver tid stappfull av aviser, faktisk er jeg litt bekymret for at vekten av stativet skal rive den ned.

Vi får konkludere med at hvis jeg var en superhelt hadde jeg båret navnet "Spam-mannen"

Categories: Humor